What if?

‘Orice achizitie este pretul unei frici tainuite’ ne spune profesorul in prima zi din cadrul cursului ‘Disruptive Market Innovation’. Desi nu era singura data cand ma intrebam de ce cumpar atatea parfumuri, acum am aflat si raspunsul. Nu oricum, ci prin exercitii din cele mai interesante care te scot din zona de confort, precum ‘mapping emotions in reverse’ sau desensibilizarea sistematica.

Pe scurt, fiecare participant avea avea ocazia sa lucreze cu specialisti in neuromarketing si psihoterapeuti care iti schimbau complet perspectiva asupra alegerilor personale si, ulterior, asupra alegerilor consumatorilor. In cazul meu, pasiunea pentru parfumuri (volatilitatea experientei) vine ca raspuns la celebrul ‘Adio’ care incheie in spirit de gluma conversatiile cu parintii, prietenii, colegii si ascunde frica de ratare a prezentului. What if this is the last time I feel you? Atunci, cu siguranta trebuie sa simti ce e mai frumos:

 Sur L’Herbe- L’Artisan Parfumeur

Am descoperit-o de curand sau pentru a reda cu exactitate experienta mea cu Sur L’Herbe, e o cologne pe care am descoperit-o dupa ce am ajuns cu ea acasa. Asta pentru ca am cumparat-o cand nici nu se asezasera notele pe pielea mea, fascinata fiind de povestea din spate. Inspirata din ‘Dejunul pe iarba’ al lui Edouard Manet, aceasta evoca o natura impresionista, in care fragezimea vietii isi afirma puterea sub mangaierea razelor solare.

ap2

Fabrice Pellegrin a reusit sa transpuna celebrul tablou mult contestat la vremea in care a fost expus pentru prima data intr-un tablou olfactiv ce invita la reverie si evadare din cotidian. Reinterpretarea neroli-ului, utilizarea acordurilor solare pe care le-a completat cu mosc alb, ambra si o supdradoza de oxigen sunt cateva dintre elementele care determina purtatorul sa asocieze aceasta cologne cu o experienta artistica.

Sur L’Herbe face parte din prima colectie de Cologne L’Artisan Parfumeur: Olfactory Impressionism. Alaturi de Au Bord de L’Eau, inspirata din stilul lui Claude Monet, reprezinta imbratisarea dintre apa si soare, o noua lentila prin care natura poate fi privita.

 

Glorious- Boadicea the Victorious

Aparent discret, dar cu o personalitate puternica, acest parfum cucereste prin touch-ul glamorous pe care il da ritualului de a purta (un) parfum. Glorious face parte din colectia Spirit a casei britanice Boadicea the Victorious si este un veritabil deliciu pentru simturi. Vaz, miros, atingere. De la superba sticla cu insertii metalice, care are caracteristicile unei bijuterii, pana la acordurile fructate ce se retrag subtil pentru a lasa notele de iasomie, cardamom si nucsoara sa spuna povestea exclusivismului. Experienta nu se incheie aici, pentru ca lemnul pretios de cedru, santal si patchouli, alaturi de vanilie si ambra se transforma in finisajul inconfundabil al unui parfum cu totul special.

 boadicea1

Sancti- Les Liquides Imaginaires

Nu-ti dai seama daca e de origine divina sau demonica. Poate din cauza mirosului intens de tamaie, cedru, vetiver, mosc, mir peste care au fost adaugate note de brad canadian, lavanda, rozmarin, cardamom, coriandru. Sau poate din cauza fiorului pe care il ai atunci cand parfumul se deschide cu notele racoritoare de bergamota, grapefruit, mandarina si chiparos, vorbindu-ti despre calatoria intr-o lume tainuita viziunii retiniene firesti. Misticul si ezotericul imbraca aceasta experienta olfactiva, eliminand calea de mijloc. Iti place sau nu. Te fascineaza sau te sperie. Te apropie sau te indeparteaza. ‘Otrava sau antidot, joc de lumini si umbre’ dupa cum isi descrie Philippe di Meo creatiile. Sublim.

sancti2

   sancti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *