Trends just come and go, but style lasts forever

Asta am învăţat de la Yves Saint Laurent. Indiferent de vreme, de eveniment sau de circumstanţe. Indiferent  unde mergem, cu cine ne întâlnim sau ce obiective avem. Atitudinea trebuie să fie mereu aceeaşi şi să nu se schimbe. Trebuie să ştim să purtăm o rochie cu eleganţă. Să zâmbim discret. Să privim intens. Să ştim că este important cum transmitem o ancoră mentală şi de ce o transmitem. Ancorarea este un proces continuu încă de la naştere, ce se întâmplă zi de zi oricărei persoane, şi care de cele mai multe ori, are loc la un nivel inconştient, iar acest proces poate fi benefic sau non-benefic.

Elementul-cheie în modul în care ne trăim viaţa de zi cu zi este dat de conştientizare. Fiind conştienţi de modul în care ne simţim în interior, de reacţiile noastre sau ale celor din jurul nostru la un anumit stimul putem sesiza faptul că acea reacţie este legată de o ancoră, chiar dacă personal poate, fără pregătirea necesară, nu o putem identifica în mod direct. Aşadar, putem să stârnim interesul dacă purtam o rochie roşie, haine din catifea regală sau un parfum puternic şi seducător. Putem să atragem dacă ştim cum să gesticulăm şi cum să relaţionăm. Cum să vorbim şi când să vorbim. Pentru ca rezultatul să fie mereu unul pozitiv, este important să urmăm trei reguli simple, estetice şi uşor de adaptat atât în viaţa de zi cu zi, cât şi la un eveniment monden.

1. Feminitatea

 1

Numai dacă ne gândim la nume emblematice,  precum Grace Kelly sau Jackie Kennedy, putem să definim termenul ca unul în concordanţă cu o siluetă elegantă, lady-like, ce nu pare extravagantă, dar nici simplă. În acest caz, se pune accentul pe detalii: bijuterii preţioase, perle sau linii clasice în ceea ce priveşte ţinuta.

Putem să mergem pe o paletă cromatică pastelată, de la tonuri de turcoise la tonuri de piersică, însă şi pe imprimeuri florale simple şi nu foarte încărcate. Dacă optezi pentru un imprimeu floral, ai grijă ca restul accesoriilor să fie nude, astfel încât să nu pici în aria adversă.

2. Minimalismul 

 2

Conceptul de minimalism porneşte de la expresia “Less is more”, adoptat ca motto de arhitectul Ludwig Mies van der Rohe. În modă, capătă aceeaşi utilizare. Formele simple şi croiul drept sunt caracteristice stilului minimalist. Optează pentru haine funcţionale, ce scot în evidenţă frumuseţea naturală, dar care evidenţiază silueta feminină.

În acest caz, poţi să alegi piese cu imprimeuri geometrice, croieli simple şi clasice şi accesorii sofisticate. Aşa cum indică şi numele, stilul minimalist va funcţiona renunţând la tot ce e de prisos şi merge pe ideea pieselor monocrome.

3. Micuţa rochie neagră

 3

Breakfast at Tiffany’s”.Audrey Hepburn. Givenchy. Şi de atunci a devenit iconică. Micuţa rochie neagră sau, mai simplu, LBD a devenit un must-have în garderoba fiecărei femei. E imposibil să nu ai cel puţin o rochie neagră în garderobă, însă ideea este cum să o facem să fie funcţională, să o purtăm de mai multe ori în combinaţii diverse şi sofisticate.

La birou, poţi să o asortezi cu sacouri clasice sau să îi adaugi elemente decorative, de exemplu, o eşarfă, o broşă sau o curea în talie. Aceeaşi rochie neagră o poţi purta şi la un eveniment sofisticat, la care să asortezi o pereche de cercei opulenţi, pantofi stiletto şi un ruj roşu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *