The Dress to impress cu multe zerouri

Dacă ne gândim la ce însemna luxul şi eleganţa în vremurile apuse, e imposibil să nu ne aducem aminte de imaginea provocatoare a lui Marilyn Monroe, cea feminină a lui Audrey Hepburn şi cea boemă a Sophiei Loren, trei personalităţi care au fost şi sunt în continuare modele vestimentare şi de comportament pentru femeile de pretutindeni.

 

Frumoasă actriţă italiană Sophia Loren a devenit celebră datorită apariţiei pe coperta revistei Life Magazine în 1955. În scurt timp, mai exact în 1961, a câştigat Premiul Oscar pentru rolul din filmul “Două femei”. O apariţie mereu impresionantă, la cea de-a opta ediţie a Festivalului de la Cannes, Sophia Loren a devenit un reper al ţinutelor elegante pe covorul roşu datorită rochiei de prinţesă, accesorizată cu un şal de blană, mănuşi şi bijuterii masive.

Sophia Loren

 

Cu toate că la începutul carierei nu i-au fost recunoscute abilităţile dramaturgice de către criticii americani şi latini, Marilyn Monroe a fost apreciată mereu pentru sex appeal-ul ei. Diva pop a secolului al XX-lea s-a făcut remarcată în filme precum “Niagara”, “Love Nest”, “How to Marry a Millionaire” sau “Seven Years Itch”, unde a impresionat prin chipul blond perfect şi formele apetisante. Totuşi, dintre toate apariţiile ei în filme, cea care ne tulbură şi acum este rochia albă purtată de actriţă în scena de la metrou a filmului “Seven Year Itch”. Celebra rochie a fost scoasă la licitaţie în Beverly Hills, fiind adjudecată pentru 2 milioane de dolari .

Marilyn Monroe

 

Nici nu-şi imagina ce carieră fabuloasă o aştepta, deorece era mult prea preocupată să se întreţină financiar lucrând ca model pentru diverşi creatori de modă. Audrey Hepburn a devenit celebră prin rolul din filmul “Vacanţă la Roma”, unde a jucat în rol principal alături de Gregory Peck. Filmul a avut un succes răsunător, iar Audrey a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Însă apariţia pe care nu o vom uita niciodată este cea din filmul “Mic dejun la Tiffany ”, rochia fiind creată de Givenchy, devenind ulterior un simbol al eleganţei. În 2006, rochia s-a vândut pentru suma de 410.000 de lire sterline. Puţin în comparaţie cu două milioane de dolari, dar ce valoare au banii când vorbim despre femei ce au schimbat lumea?

archive 231007

 

One Comment

  1. After checking out a number of the blog articles on your site, I truly like your technique of blogging. I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my web site as well and let me know your opinion.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Arta de a trai in lux - Blog - [...] care traiesc in lux, insa este greu sa primesti in mod corect si eticheta de om care considera ca…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *