Sa pui tocul pe i

Pe 22 aprilie 2010, la ora 4 dimineata am descoperit ca cel mai important nu e sa mergi mai departe, ci cum mergi mai departe.

Ma pregateam sa merg la Bucuresti la un concurs de public speaking cand am auzit-o pe maica-mea:

‘Mircea, tu cine crezi ca o sa castige? Baiatul ala a luat premii prin afara…’.

‘Castiga fii-ta ca n-are atata minte.’

Ce stia tatal meu e ca mereu aveam doua discursuri. Cel de langa scena si cel de pe scena. Unul cu ce voiau altii sa auda si unul cu ce voiam eu sa spun odata ce mi se dadea microfonul. In ziua aia am castigat premiul juriului, al publicului si marele premiu. Cu mentiunea ca ‘tehnic, colegul tau a avut un speech ireprosabil, dar tu chiar ai crezut in tot ce ai spus’.

Cred ca in viata important e sa ‘n-ai atata minte’, pentru ca ratiunea in exces devine catalizator de frici. Esential e sa ai curaj, sa fii autentic, sa te gandesti ca nu exista idei mai putin bune, ci oameni care nu au luptat pentru ele. Mai stiu ca nu e de ajuns sa crezi in tot ce spui, trebuie sa crezi si in tot ce faci. Iar cand nu mai simti asta, pleaca. Pentru ca tehnica se invata, dar autenticitatea se protejeaza. Pe una o obtii, pe alta o pierzi.

eglresized

In urma cu ceva timp, colegii au zis in graba Iqos on Heels in loc de Wheels. Si din prima clipa am crezut in greseala aceea, devenind astazi numele celei mai recente campanii al carei mesaj e ‘Pune tocul pe i!’. Si da, avem si pantofi, dar nu a fost niciodata vorba despre ei. Ci despre inaltimile pe care le putem atinge atat in viata personala, cat si profesionala prin autenticitate, libera exprimare, curajul de a fi arhitectul propriei deveniri. In primele 12 ore primiseram deja peste 700 de mesaje de la consumatoare in care ne spuneau ce inseamna pentru ele sa puna tocul pe i. Atunci mi-a venit in minte o imagine: cubul lui Nichita Stanescu a avut coltul sfaramat de un toc. Si aceasta trebuie sa fie definitia perfectiunii: gratia care sfarama piatra.

eglaresized2

Asta inseamna pentru mine sa pui tocul pe i.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *