Reţeta unui gust aparte

Pâinea, un aliment aproape banal ȋn zilele noastre se numără printre primele preparate populare. Având o importanță deosebită, rețeta acesteia a evoluat semnificativ de-a lungul timpului.

Astfel, de la prima pâine pregătită dintr-o pastă de cereale cu apă, vorbim astăzi despre cea mai costisitoare pâine din lume, ce se găsește la Hobbs House Bakery din Nailsworth – Anglia.

Ȋn valoare de 21 de lire, pâinea denumită Shepherd Loaf necesită un timp de preparare de două zile, deoarece ȋn conținutul său se găsesc doar ingrediente naturale printre care: faină Somerset, sare de mare din Cornwall, precum și apă de izvor Cotswold.

Cel mai aparte brutar, pe numele său Tom Herbert utilizează o rețetă secretă de acum 55 de ani preluată de la tatăl său și astfel reușește să atragă ȋn brutăria sa clienți de renume, printre ei regăsindu-se și actrița Liz Hurley, artistul Damien Hirst, dar și fotbalistul Tony Adams.

Cu un cost ridicat, ȋnsă cu un gust pe măsură pâinea deosebită ȋnregistrează ȋn medie 100 de livrări pe săptămână.

tom-herbert-and-21-loaf-of-bread-pic-swns-484544258

tom-herbert-and-21-loaf-of-bread-pic-swns-887635190

Sursă foto: (www.mirror.co.uk, www.telegraph.co.uk)

3 Comments

  1. Cu siguranta, o astfel de paine merita savurata.

  2. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the website is really good.

  3. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to create a very good article… but what can I say… I put things off a lot and never manage to get anything done.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gatim si Povestim – Lux & Arta - [...] in toate formele ei, de la pictorul care ne uimeste cu maiestria lui, la menestrelul virtuoz, la vrajitorul care…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *