Noblesse Oblige

În vremuri demult apuse femeile se străduiau să își prindă părul în coafuri pe cât de elaborate, pe atât de bogate în semnificații. Era facil să îți conturezi o idee despre clasa socială a unei persoane analizând caracteristicile estetice ale perucii pe care o purta și, ulterior, îmbrăcând în atenție micile detalii în care îi era aranjată podoaba capilară. Arhitectură. Acesta nu este un simplu cuvânt. Este o valoare pe ai cărei piloni au fost construite atât coafuri impresionante, dar mai ales, imagini anacronice despre măreția unor oameni, timpuri, idei pe care Antica Hair Studio încearcă să le readucă la viață.

antica1 

În timpurile post-moderne care au pus stăpânire nu numai pe ceasurile noastre, cât și pe spiritele însetate de progres și tehnologie, femeile, bărbații, copiii, toată lumea vorbește despre simplitate, complicandu-și viața în încercarea de a o obține. Obsesia părului lung și recuperarea strălucirii interioare prin culori puternice ne îndepărtează de la adevărata esență a frumuseții: îngrijirea. Antica Hair Studio crede în dialogul dintre atenție și admirație, două elemente aflate în relație de interdependență, căci unul se referă la propriile acțiuni, iar cel de-al doilea la efectele vizibile pe care acesta le are asupra celor din jur. Fascinant este că admirația celorlalți reprezintă o datorie în continuă creștere ce vizează acordarea atenției necesare părului nostru. Inconștient, suntem modele în continuă mișcare pentru ochi pe care adesea nu îi luăm în calcul. Modele ce urmează alte modele, nu e de mirare că vorbim despre un dialog complex între generații, moștenirea culturală și nevoia de Frumos, experiență și pasiune, tehnică și creativitate, trecut și prezent.

antica2

 Analogia între femeile care se străduiau să își prindă părul și femeile care fac eforturi să îl ‘desprindă’ subliniază o importantă caracteristică a lumii în care trăim. Suntem precum un laborator al schimbării pe care Antica Hair Studio îl contemplă în frumusețea-i trecătoare, încercând să redefinească eternitatea prin conturarea unui stil care înfrânge barierele temporale. Echipa de hairstylisti care te intampina in salonul din Popa Savu 77 nu crede în trenduri, nu crede exclusiv în tehnici de tip “latest innovation”, ci în melanjul dintre ce e mai bun, adesea uitat din trecut și avantajele ultimelor descoperiri din domeniul hairstylingului. Altfel spus, în permanenta căutare a unei arhitecturi relevate în plan estetic pentru fiecare persoană care calcă pragul  acestui loc fascinant: Antica Hair Studio. Unii îi spun Stil. Cei de aici o numesc Noblețe.

antica3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *