Licorna Winehouse: despre subtilitatea perfecțiunii

Într-o vreme a căutării poveștilor, specialului, emoțiilor puternice,  Elegantine recomandă vinurile sub egida Licorna Winehouse, potrivite spiritelor care apreciază subtilitatea și detaliile ce transformă consumul vinului într-o experiență singulară. Crama, așa cum poate fi admirată în prezent, datează din 2013, însă locul s-a îmbogățit de poveste mulți ani înainte ca Licorna să fie o inspirație pentru nume.

_DSC1771

Și astăzi circulă o legendă în localitate care spune că mai bine de 100 de ani în urmă, soții Nicolae și Elena Nicolau au hotărât să-și construiască o cramă exact pe locul unde se află acum centrul nou de vinificație. Din pasiune, veți crede? Posibil, dar nu tocmai. Din interes, veți întreba. Nu e greșit răspunsul, dar nici corect. Motivul era unul cu totul ieșit din obișnuit. Înainte de a se apuca de lucru, Nicolae Nicolau îl visase pe domnitorul Constantin Brâncoveanu care îi spunea: „îți poruncesc să ridici o cramă unde să faci un vin închis la culoare precum acest cocoș negru din curtea ta”. Restul poveștii nici măcar bătrânii satului nu îl cunosc. Cert este că au ridicat  și astăzi ochiul ager poate vedea la intrare în incintă piatra pe care scrie că în anul 1909  aici s-a înființat crama soților Nicolau – Cocoșul Negru. Cât despre vinul negru solicitat de domnitor, se face și în prezent, iar crama nu a ieșit din basm, ea poartă numele de Licorna Winehouse.
wine collection
Licorna Winehouse este conceptul prin care enologul își manifestă dragostea curtenitoare pentru iubitorii de vin. Mai mult decat poveste, iese in prim-plan puritatea si excelența vinurilor realizate cu grijă în ediții limitate. Dacă Licorna, ca animal mitologic, este intruchiparea perfectiunii, atunci si aici, la crama, ai posibilitatea să o descoperi, prin vin.
Produse într-un areal idilic, vinurile Licorna provin din plantaţii de vie înclinate sud-estic, unde cantitatea de struguri de pe butuc este atent supravegheată. Niciun detaliu în miraculosul drum de la strugure la vin nu este lăsat la voia întamplării, chiar dacă acest proces de transformare este unul cu adevărat magic.
wine collection
Cele două game care încântă simțurile sunt: Serafim (Sauvignon Blac, Chardonnay, Fetească Albă, Roze, Fetească neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon) și Licorna (alb, roze și roșu).
Sigla Licorna winehouse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *