Lavinia Gheorghiu: despre curaj si antreprenoriat

“Femeia frumoasă este femeia fericită” îmi spune plină de încredere și entuziasm Lavinia Gheorghiu, cea care a deschis în vara acestui an Bloom Bistro&Bar. Vorbește despre feminitate cu aceeași ușurință cu care împărtășește filosofia ei despre antreprenoriat și mediul de afaceri autohton. Crede în schimbare, dar mai ales, crede în oameni care produc schimbarea. Bistro-ul din strada George Enescu nr. 10 este felul ei de a transmite acest lucru și locul în care tinerii cu idei de proiecte se întâlnesc cu mentori care îi inspiră.

DAN_2253

 Vârsta călătoriilor

 La doar 28 de ani a creat Bloom Bistro&Bar, fiindu-i mai mult decât cunoscute replicile: “ai avut curaj!”, “afacerile cu restaurante și cafenele sunt cele mai riscante” sau “e o nebunie!”. Nebunie ar fi fost să nu își urmeze instinctul. “Când văd un tren bun, trebuie să mă duc în excursie cu el” afirmă tânăra antreprenoare care se raportează la proiectul ei ca la o veritabilă călătorie ce i-a adus până acum experiențe și oameni frumoși. E drept, o călătorie în care a investit 70.000 de euro, în care statul i-a pus bețe în roate prin birocrația și legislația în vigoare, dar din care a învățat că “omul își face norocul cu mâna lui”. Altfel spus, prin multă muncă, pasiune și consecvență. Își dorește să îi ajute pe ceilalți, mai ales că  “în România există multe bariere pentru antreprenori. Nu mă refer la taxele ascunse, cât la legile care se bat cap în cap”, iar primul sfat pe care îl dă celor curioși să afle rețeta succesului e să întrebe. “Eu am prieteni de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Competențele nu țin de astfel de detalii. Mai cred că e important să îți faci prieteni mai în vârstă că tine. Oameni care să te inspire și din experiența cărora să înveți”.

DAN_2166

 Despre calitate și calități

 Lavinia Gheorghiu caută mereu ce este mai bun, fie că vorbim de cusătura unei haine, o pereche de pantofi sau despre un fel de mâncare. în acest sens, a încercat să aducă la Bloom Bistro&Bar un nou meniu care îmbină ce este mai bun din bucătăria internațională cu preparate tipic românești. Totul sub semnătura unui chef care a empatizat din prima clipă cu dorința Laviniei. Aceea de a surprinde gusturile străinilor care le frecventează localul situat strategic între Radisson și Mercure Hotel, dar și de a veni în întâmpinarea dorințelor tinerilor antreprenori ce se reunesc la început de săptămâna în cadrul Bloom Business Table.

 Crede că societatea în care trăim este periculoasă prin îndepărtarea oamenilor de lucrurile care contează, de principiile și valorile care până mai ieri formau coloana vertebrală a generațiilor. “Pentru mine contează foarte mult bunul simț: să te porți frumos, să nu minți, să nu furi, să lași loc de bună ziua și să îi apreciezi pe cei din jurul tău. Când faci o greșeală, se află imediat. De aceea, vreau lângă mine oameni de calitate. Caracterul e cartea de vizită a unei persoane”.

DAN_2239

 Unicitate și (im)perfecțiune

 Marea pasiune a Laviniei Gheorghiu sunt călătoriile pentru că o pot ajuta să descopere noi lucruri despre ea în raport cu lumea. De pildă, se consideră un om al timpurilor sale, căruia îi este ușor să se conecteze la noutăți și la ultimele apariții din domeniul tehnologiei, deși apreciază la fel de mult glamour-ul unor vremuri trecute. “O persoană puternică nu se plânge, se adaptează”. Așa cum ea a adaptat diverse materiale pentru a construi decorul propriului bistro. “Unele lucruri sunt unice. Nu le-am achiziționat, le-am realizat in-house. Barul, sistemul de iluminat și multe alte detalii vizuale. Nu am copiat pe nimeni. Poate nu sunt lucruri făcute perfect, dar sunt făcute din suflet.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *