„La traviata”, în regia lui Paul Curran, revine pe scena ONB

Spectacolul „La traviata”, în regia apreciatului artist de origine britanică Paul Curran, cu o scenografie semnată de Gary McCann, revine pe scena Operei Naționale București în 15, 16, 29 și 30 ianuarie, de la ora 19:00, după ce toamna trecută a fost prezentat de către Opera Philadelphia din Statele Unite ale Americii în cinci reprezentaţii consecutive, bucurându-se de aprecierile publicului și ale criticilor.

 foto premiera Traviata - oct 2014

Această producție a Operei Naționale București a avut premiera mondială la finalul lunii octombrie 2014, după mai bine de 16 ani de la prima reprezentație a precedentei montări a acestui titlu la București, devenind unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituției.

 Regizorul Paul Curran declara despre opera care, după mai mult de 160 de ani de la premiera sa mondială, continuă să fie cea mai jucată din lume: „Cred că Verdi a compus o operă foarte modernă. El a compus o operă bazată pe o poveste extrem de populară, dar în egală măsură periculoasă. Iar drama este una pe care noi toți o putem înțelege – cea a unei femei dezonorate. (…) Acest lucru o face cu atât mai interesantă pentru mine, căci fiecare dintre noi poate găsi înlăuntrul său ceva ce rezonează cu această parte a poveștii din «La traviata»”.

 foto premiera La traviata - oct 2014.

Paul Curran, unul dintre regizorii de prim rang ai generației sale, a colaborat, de-a lungul timpului, cu teatre precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Opera din Chicago, Opera Flamandă de la Antwerp, Teatro Comunale din Florenţa, Teatro „Giuseppe Verdi” din Trieste, Opera din Stuttgart şi multe alte teatre de operă din lume. Producția „La traviata” de la București este cea dintâi punere în scenă a acestei opere semnată de către reputatul regizor.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *