Inedita experienta Ferrari

Anul trecut am tras o concluzie: iti trebuie multa experienta sa ajungi la cliseu. Faptul ca trebuie sa iesi din zona de confort pentru a evolua si a-ti dezvolta vechi sau noi abilitati este deja stiut. Insa cand vine vorba de multi cai putere si un teren prea putin prietenos, te gandesti de doua ori daca esti in stare sa iesi din zona de confort. Cu exceptia cazului in care n-ai de ales…
I have to tell you something. I don’t have experience.
-Too much information. Let’s go.
Asa a inceput dialogul cu instructorul si totodata experienta mea cu doua modele superbe de masini: Ferrari FF si Maserati Levante. Nu intr-un poligon sau pe un drum obisnuit, ci pe un drum montan, intr-un peisaj feeric, la Cortina d’Ampezzo.

winterlude6
So, what car do you drive in Romania?
-I was trying to tell you, I don’t have a car.
Dupa o scurta pauza, pe la jumtatea drumului, vizibil intrigat:
-But you do have a driving license, don’t you?
-Yes, at least that.

winterlude3
Ce m-a invatat experienta Winterlude powered by Iqos este ca tu devii asa cum te vezi in ochii celuilalt. La 18 ani, dupa ce am luat permisul, tatal meu nu imi dadea masina pentru ca ii era teama ca as putea pati ceva, de vreme ce sunt incepatoare. Pe masura ce anii au trecut, prietenii mei faceau aceleasi glume, pana cand am inceput sa cred cu tarie ca mie nu imi place sa conduc, ca nu ma pricep si ca nu o sa fac asta niciodata. Cand m-am angajat, am refuzat din prima posibilitatea de a conduce o masina de firma. Iar cand mi s-a spus ca voi pleca la Cortina unde urma sa intalnesc cei sapte instructori Ferrari acreditati la nivel international mi-am imaginat ca o sa ma sustrag eu cumva.

winterlude4
Ei bine, cand i-am vazut in prima seara de teorie, am intrebat organizatorii daca frumusetea a fost criteriul pentru care au fost alesi. Mai in gluma, mai in serios, da. Imaginea este un criteriu, nu cel mai important, dar unul dintre ele. Nu e de mirare ca femeile instructor sunt si modele internationale.
Entuziasmul si curiozitatea m-au impins sa urc pe scaunul soferului, iar faptul ca toti participantii erau profesionisti l-a determinat pe instructorul meu sa creada ca ‘I don’t have experience’ se refera la premiera de a conduce un Ferrari FF si un Maserati  Levante. Altfel spus, m-am vazut in ochii lui un sofer cu experienta, iar asta mi-a dat curaj. Sau, repet, nu mi-a dat de ales. Trebuia sa fiu ce se asteptau ei.

winterlude
Dupa o saptamana in muntii Dolomiti, dupa un circuit plin de adrenalina si experiente exclusiviste, mi-au ramas in minte doua cuvinte: Gas and Break. Adesea temerile noastre ne infraneaza. Dar chiar si in cele mai periculoase curbe sau pe cel mai accidentat teren poti accelera daca privesti in directia in care vrei sa ajungi si nu te focusezi strict pe ceea ce este in jurul tau. Altfel spus, Winterlude powered by Iqos n-a fost despre masini sau despre cai putere, ci despre oameni si situatii inedite. Pentru ca perspectiva schimba totul. Once in a lifetime.

Pe www.ferrari.com va puteti bookui experienta Ferrari.

winterlude5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *