Feminitate la superlativ

“Uneori ma uit in oglinda si ma întreb: as vrea sa cumpăr ceva de la femeia aceasta?” este  gândul Elenei Cucicovschi, proprietara Hellen Concept Store, care militează prin proiectele sale pentru reîntoarcerea la feminitate, autenticitate si eleganta ce inspira o imagine pe măsura. Vorbește despre textura materialelor cu fascinația si admirația pe care numai asocierea cu textura umană o poate oferi. Foloseste magazinul pe care l-a deschis in strada George Enescu nr. 8 ca pe un instrument de promovare a unora dintre cei mai talentați designeri basarabeni si are o filosofie de viața care o transforma intr-un antreprenor motivat de pasiune si evoluție continua.

elena1

Atomi de feminitate

Îmi mărturisește ca pe un secret personal ca nu o sa o văd niciodată purtând pantaloni. Are idei bine definite despre feminitate si importanta acesteia intr-o lume in care fragilitatea nu își găsește locul. “Eu respect foarte mult femeia emancipată, dar nu trebuie sa uitam un lucru: ne-am născut femei si trebuie sa rămânem astfel. E adevărat ca trebuie sa facem foarte multe lucruri, sa mergem la job, sa avem grija de copii, sa facem cumpărăturile, sa conducem mașina. Ne vedem silite sa renunțam la tocuri, sa ne îmbrăcăm comod, dar putem face asta si fără sa renunțam la feminitate”, îmi spune Elena in timp ce îi prezintă unei doamne din magazin câteva rochii. Felul in care vorbește, emoția pe care o trăiești in căutarea unui obiect vestimentar si sfaturile ce nu țin neaparat de moda, cât de viața pe care le primește o femeie ce calcă pragul magazinului Hellen Concept Store demonstrează ca acesta este un concept cu, pentru si despre femei.

hellen1
“Nu contează telefonul pe care il ai sau mărimea diamantului de pe deget, eu pun preț pe substanța care te compune ca om si care se reflecta la nivel vestimentar. Inteligenta înseamnă si sa te vinzi scump, cu ajutorul unei imagini fără cusur, dar fără investiții financiare uriașe” spune Elena Cucicovschi, care odată cu sfârșitul anului trecut a inițiat si proiectul “O noua Eu”. Seria seminariilor special concepute pentru a le oferi iubitoarelor de frumos un moment de respiro intr-un peisaj al vitezei vine in completarea femeii complexe despre care vorbește si Elena.

heellena cucicovschi

 

A pășit in lumea antreprenoriatului condusa de dorința de a-si urma pasiunea, convinsă de faptul ca nimeni nu va crede in ceea ce faci decât dacă tu însuți crezi pana la nebunie. Acest lucru este ușor de intuit încă de la prima vizita in boutique-ul din George Enescu, unde zeci de rochii special concepute pentru Hellen Concept Store vin in întâmpinarea nevoilor femeii moderne ce caută sa traducă farmecul clasicismului prin creații ancorate in timpurile pe care le trăim. “Orice persoana care te vede își face o imagine despre tine încă din primele 2 secunde. Totul începe cu hainele, apoi te uiți la chip, la coafura, pantofi si accesorii. Bunul gust înseamnă sa nu fie nimic in plus in imaginea pe care o afișezi” este lecția pe care Elena Cucicovschi a învățat-o de-a lungul timpului si primul argument pe care il folosește atunci cand cineva ii spune ca hainele nu contează. Crede ca diplomația si flexibilitatea sunt doua trăsături care ar trebui sa caracterizeze orice reprezentanta a sexului frumos, alături de candoare si respect de sine.

hellen2

Este o consumatoare a bunurilor si produselor de lux, iar prin acest proiect încearcă sa evidențieze o latura a luxului ce tine de accesibilitate, calitate, concept. Materialele si texturile calitative pe care designerii promovați de ea le folosesc in creațiile ce pot fi găsite in Hellen Concept Store sunt o reflexie a crezului pe care Elena a construit si dezvoltat aceasta afacere. Este un om extrem de deschis, care iubește noutatea si schimbarea. Asta nu o împiedica sa rămână ferma cand vine vorba de lucrurile pe care nu este dispusă sa le facă: “niciodată n-o sa-mi trădez visul”.

hellen4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *