Dunkirk: o realizare cinematografica viscerala

Christopher Nolan – regizorul, scenaristul și producătorul de film cunoscut pentru Memento, trilogia The Dark KnightInceptionsau Interstellar – revine cu o nouă capodoperă cinematografică: DUNKIRK.

 Bodega Bay

Filmul prezintă una dintre dramele din cel de-al Doilea Război Mondial. Acum 77 de ani, 400.000 de soldaţi britanici şi aliaţi au rămas blocați într-o luptă care avea să decidă soarta omenirii. Iar regizorul filmului a ales să spună această poveste grandioasă folosind cel mai mare format de cinema posibil. Cea mai recentă producţie a sa este filmată în proporţie de 70% cu camerele IMAX şi trebuie să fie vizionată în acest format, pe cele mai mari ecrane din ţară, disponibile doar la Cinema City. În sala T IMAX ai parte de 26% mai multă imagine decat într-o sală standard, simţindu-te ca şi cum ai fi în mijlocul celor 400.000 de oameni care luptă pentru supraviețuire.

 BB-Day29-0076.dng

Evacuarea de la Dunkirk este una dintre cele mai captivante întâmplări din istoria omenirii. Astfel, ne-am dorit şi am încercat să creăm senzaţia unei lumi virtuale pentru care nu ai nevoie de ochelari […] pentru a permite spectatorilor să simtă cum a fost acea experienţă. Această calitate imersiva a imaginii [IMAX] e cea mai bună”, declară Christopher Nolan, regizorul filmului. Iar când un regizor de talia lui Christopher Nolan spune că filmul trebuie văzut în IMAX, atunci te conformezi.

“Dunkirk este cel mai bun film al regizorului Christopher Nolan cu cea mai bună coloană sonoară compusă de Hans Zimmer. Este o realizare cinematografică viscerală.” – The Guardian

 DUNKIRK_IMAX Poster

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *