Dor de liniște țipată

 Fiecare toamnă îmi amintește de filmul lui Roberto Benigni, La vita e bella, în care dragostea și speranța sunt protejate de inocența jocului. Nu întâmplător, ci pentru că toamna aduce în cei mai sensibili, războaie interiore în care nostalgia este susținută de dor și amintiri. Aș îndrăzni, chiar, să spun că „dorul” este traductibil de toamnă și de emoția pe care aceasta o poartă. Vitrinele își schimbă exponatele, hainele dobândesc  o altă textură, accesoriile devin mai opulente, parfumurile capătă un aer estic, prețios, complex în notele de bază.

Totuși, viața e mai frumoasă toamna. Ceva se liniștește în oameni și se aprinde în formele orașului. E un soi de liniște țipată, de răbdare a nerăbdării. Două cuvinte descriu scena în care „astăzi” este cea mai bună dintre zile, în care noi avem puterea de a uita, de a ne aminti, de a aduce zâmbete: Buongiorno, principessa!

dd

Model: Diana Dalban,  Photo: Cristina Ivascu,  MUA: Oxana Novacovici,  Hair: Andreea-Daniela Nicola, Wish Studio Timisoara

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *