Despre timp si alte lucruri fine

I. Awareness

‘O fetita merge pe strada, priveste spre cer si vede soarele in schele. O echipa de muncitori pune la loc raze cazute. Si singura ei intrebare e cum au reusit sa construiasca o schela atat de inalta. ‘

Imaginea aceasta este de fapt, un vis care ma urmareste de la varsta de 6 ani. Neschimbat. Cu aceeasi intensitate. Doar ca acum nu mai am intrebari. Lumea in care traim e structura globala a unei iluzii. Suntem victimele propriei rezistente la cunoastere. Cel mai mare pericol nu mi se pare sa te apropii de soare, nici sa te urci pe cea mai inalta schela. Ci sa n-ai timp intr-o viata de om sa iti gasesti razele cazute.

II. Nowness

Ajung acasa, vreau sa imi prind parul si realizez ca mi-am pierdut elasticul.

In continuare cumpar pantofi, rochii si genti chiar daca nu am grija de ele si le stric. Le cumpar ca sa le stric. Pierd bani. Pierd frici. Pierd lucruri care sunt frumoase, dar care nu spun nimic despre mine.

Ies in oras. Pierd timp. Pierd oameni.

Dar la finalul zilei ajung acasa fara toate astea si imi amintesc ce spunea Noica: ‘Atomii care pierd electroni sunt pozitivi. Trebuie sa pierzi ceva ca sa fii in pozitivul tau’. 

giraffe

 III. Mindfulness

Verticala e mare provocare. Sa urci cand e atat de placut sa cobori. Sa te imbolnavesti de luciditate decat sa mori de sanatate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *