Despre fericire

Cu sute de ani în urmă, în Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, era amintit, pe lângă viaţă sau  libertate, dreptul la căutarea fericirii. Astăzi, când tindem să fim atenţi doar la obligaţiile celorlalţi faţă de noi, avem nevoie mai mult ca oricând să ne reamintim că fericirea se caută, nu se aşteaptă.  S-ar putea ca întreaga tristeţe, dezamăgire, suferinţă să vină chiar din aşteptarea şi aşteptările noastre în raport cu oamenii şi situaţiile de care ne izbim. Spun “s-ar putea” pentru a mă feri de îndemnul clişeic “să  nu ai aşteptări!”. Cum să nu? Avem, în primul rând, de la noi înşine.

IMG_8823copy

În februarie, Elegantine vorbeşte despre frumuseţea căutării, despre o lume invizibilă închisă în cea vizibilă. Despre limbaj şi acţiune în analogie cu obiecte şi corpuri. Elegantine vorbeşte despre oameni şi interpretări, femei de neuitat, senzaţii generate de culori, bijuterii şi simbolismul acestora, afaceri din perspectiva aşteptărilor şi căutarea succesului. Anul trecut ne-am convins că schimbarea diatezelor, de la activă la cea pasivă atât pe segmentul de business, cât şi în viaţa personală, a alcătuit tabloul în care femeia vrea să vâneze, iar bărbatul să stea lângă foc. Ea se aşteaptă ca el să fie un bărbat puternic, iar el, ca ea să îşi păstreze feminitatea. În februarie, ei se caută, ei caută.

Îmi place să cred că fericirea e acel moment de la sfârşitul zilei în care te întrebi cum e posibil ca un simplu corp să suporte bătăile inimii tale şi nu vrei să dormi de teamă să nu pierzi acea emoţie. Îmi place să cred că fiecare dintre Dumneavoastră se va gândi la fericire în timp ce răsfoieşte aceste pagini şi că în februarie o va căuta discret, sălbatic, în tăcere sau strigând: Alice!

IMG_8935 copy

Photo: Anda Bolohan, Model: Octavia Becheru, MUA&Hair: Ana Marin, Outfits: Sweet Paprika by Gabriela Atanasov, Tuxedo: Florentina Giol, Shoes: Passepartous, Location: Hotel Boutique Cherie, Visual Concept: E.B.

One Comment

  1. Eleganta, comentariile pertinente si intreaga realizare, fac din revista “Elegantine” un deosebit suport pentru ascunsele noastre cautari. Felicitari!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *