Cele mai frumoase lifturi din lume

Zilele trecute, in timp ce asteptam liftul, mi-a venit un gand: mandria e cea mai rafinata forma a rautatii. Iar despre rautate stim cu totii ca vine din prostie.
Imi plac lifturile. Acum cateva luni am urcat intr-unul plina de nervi si spumegand din cauza ca ma certasem cu cineva. Persoana din lift imi asculta boscorodeala despre cat de mandra sunt eu ca i-am zis tot ce aveam de zis, dar si ca regret intr-un fel ca am facut asta.

‘Trimite-i un mesaj si cere-ti scuze. Chiar daca nu iti raspunde, chiar daca iti rspunde urat. Tu o sa fii impacata. E usor sa fii rau, dar niciodata nu poti fi prea bun.’

Cred ca a fost una dintre cele mai frumoase lectii. M-am enervat de zeci de ori de atunci, m-am certat tot de atatea ori, dar n-am mai distrus icoane. Toate cuvintele pe care le aruncam crezand ca ne elibereaza, de fapt ne incarca, ne ingreuneaza mersul, somnul, existenta.
De fiecare data cand mi se pare ca ‘am pierdut’ intr-o anumita situatie, imi dau seama ca am mai castigat o bucatica din ceea ce as putea deveni. This is the real fight.

Cand urc intr-un lift, inevitabil ma gandesc la acele cuvinte: ‘niciodata nu poti fi prea bun’, asa cum ma gandesc ca lifturile sunt ca oamenii. Unii te ridica, iar altii te inalta. Tocmai de aceea am facut o selectie pur subiectiva a catorva dintre cele mai frumoase ascensoare din lume.

1. Lifturile din cladirea Chrysler (Art Deco, construite in 1930)

 chrysler

 

chrysler_elevator

 

2. Marine Building (Vancouver)

Marine Building tourism destinations

3. AquaDom, Berlin (inalt de 25 m, un acvariu in interiorul caruia a fost construit un lift cu pereti transparenti)

berlin-aquadom

 

aquadom_largest_free_standing_aquarium4

 

4. Maritime Museum, din cadrul Victoria Museum se poate lauda cu cel mai vechi ascensor-colivie functional din America de Nord.

4_elevator_rides_with_a_view-2-maritime_museum_of_bc

 

5. Liftul Hammetschwand din Elvetia, cel mai inalt ascensor exterior din Europa

Hammetschwandlift-2

 

6. Louvre, Paris

louvre

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *