Amor Fati (Love of Fate)

Am auzit că oamenii frumoşi nu folosesc cele mai scumpe creme, cele mai bune parfumuri sau cele mai rezistente farduri. Am auzit că oamenii frumoşi au o carnaţie specială, demnă de tablourile marilor clasici. Am auzit că îşi cultivă frumuseţea prin cărţile citite, muzica ascultată, locurile frecventate, curăţenia morală, credinţa în idei provenite din cele mai înalte sfere sau din uniunea elementelor primordiale.

Elegantine de noiembrie invită cititorul într-un spaţiu nedefinit, în acel illo tempore de dinaintea Genezei, un spaţiu în care graţia şi sălbăticia nu sunt antonime, ci forţe complementare ce se apără reciproc. Căci graţia sau nobleţea spirituală nu pot fi îmblânzite şi rezidă în privire, nu în gesturile gândite. Sunt sau nu sunt. Iar cei care le imită sunt ceea sunt şi nu ceea ce par. În noiembrie ne întoarcem la mitologie şi simbolistică, ne amintim de Leda şi Hamsa, de Oul Cosmic şi de pasărea acvatică ce reuneşte cele trei elemente: apă, aer, pământ. Dar îi lipseşte focul.

În noiembrie protejăm. În noiembrie suntem focul. Pentru că Swan’s Grace nu este o temă, este o idee ce răsuflă greu în timpurile moderne pe care le trăim, iar îndreptarea privirii către lucrurile cu adevărat importante în viaţă este cea mai bună lecţie pe care ne-o putem acorda. Miroase a toamnă, a balet, a muzică înălţătoare, a poveşti pe care ne era scris să le trăim. Sau, cum repetă Nietzsche în scrierile lui, parfumul acestor zile se numeşte „Amor fati”!

sg2

Photo: Claudiu Ciprian Popa, Model: Laura Maria Iordache, MUA: Ramona Ursan, Hair: Dionisie Lupu, Making of&Graphic Design: Andreea Baron, Concept: Eglantina Becheru, Rochie: Iris Serban, Accesorii: Roberto Bravo- Swan Lake Collection.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *