Cum miroase primavara aceasta?

A emotie. Simplu, ca toate lucrurile complicate. Daca iarna aceasta prima haina care ne-a incalzit pielea au fost parfumurile pretioase, odata cu schimbarea anotimpului, se deschide un nou capitol al experientelor olfactive. Fie ca este vremea sa ne reintoarcem la vechile iubiri, cum mi s-a intamplat cu Glorious- Boadicea the Victorious si Sancti- Les Liquides Imaginaires sau este vremea noilor descoperiri, pentru mine, un lucru este cert: primavara aceasta este o ceremonie a simturilor.

 Sur L’Herbe- L’Artisan Parfumeur

Am descoperit-o de curand sau pentru a reda cu exactitate experienta mea cu Sur L’Herbe, e o cologne pe care am descoperit-o dupa ce am ajuns cu ea acasa. Asta pentru ca am cumparat-o cand nici nu se asezasera notele pe pielea mea, fascinata fiind de povestea din spate. Inspirata din ‘Dejunul pe iarba’ al lui Edouard Manet, aceasta evoca o natura impresionista, in care fragezimea vietii isi afirma puterea sub mangaierea razelor solare.

ap2

Fabrice Pellegrin a reusit sa transpuna celebrul tablou mult contestat la vremea in care a fost expus pentru prima data intr-un tablou olfactiv ce invita la reverie si evadare din cotidian. Reinterpretarea neroli-ului, utilizarea acordurilor solare pe care le-a completat cu mosc alb, ambra si o supdradoza de oxigen sunt cateva dintre elementele care determina purtatorul sa asocieze aceasta cologne cu o experienta artistica.

Sur L’Herbe face parte din prima colectie de Cologne L’Artisan Parfumeur: Olfactory Impressionism. Alaturi de Au Bord de L’Eau, inspirata din stilul lui Claude Monet, reprezinta imbratisarea dintre apa si soare, o noua lentila prin care natura poate fi privita.

 

Glorious- Boadicea the Victorious

Aparent discret, dar cu o personalitate puternica, acest parfum cucereste prin touch-ul glamorous pe care il da ritualului de a purta (un) parfum. Glorious face parte din colectia Spirit a casei britanice Boadicea the Victorious si este un veritabil deliciu pentru simturi. Vaz, miros, atingere. De la superba sticla cu insertii metalice, care are caracteristicile unei bijuterii, pana la acordurile fructate ce se retrag subtil pentru a lasa notele de iasomie, cardamom si nucsoara sa spuna povestea exclusivismului. Experienta nu se incheie aici, pentru ca lemnul pretios de cedru, santal si patchouli, alaturi de vanilie si ambra se transforma in finisajul inconfundabil al unui parfum cu totul special.

 boadicea1

Sancti- Les Liquides Imaginaires

Nu-ti dai seama daca e de origine divina sau demonica. Poate din cauza mirosului intens de tamaie, cedru, vetiver, mosc, mir peste care au fost adaugate note de brad canadian, lavanda, rozmarin, cardamom, coriandru. Sau poate din cauza fiorului pe care il ai atunci cand parfumul se deschide cu notele racoritoare de bergamota, grapefruit, mandarina si chiparos, vorbindu-ti despre calatoria intr-o lume tainuita viziunii retiniene firesti. Misticul si ezotericul imbraca aceasta experienta olfactiva, eliminand calea de mijloc. Iti place sau nu. Te fascineaza sau te sperie. Te apropie sau te indeparteaza. ‘Otrava sau antidot, joc de lumini si umbre’ dupa cum isi descrie Philippe di Meo creatiile. Sublim.

sancti2

   sancti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>